Rekryteringsmassan.se

Tips inför mässan

På mässan får du möjlighet att presentera dig och skapa viktiga kontakter med arbetsgivare. Företag från olika branscher och med skilda kompetenskrav finns med som utställare. I Eskilstuna ingår även utlandsmässan European Job Days med utländska arbetsgivare, organisationer och rådgivare.

 

Hitta jobbet eller utbildningen

Rekryteringsmässan är en mötesplats och en kontaktyta mellan företag med rekryteringsbehov och personer som söker anställning. Utbildningsanordnare kommer att finnas på mässan för att informera om utbildningar utifrån de behov som finns på arbetsmarknaden.

Innan mässan

Fundera på vad du vill ha ut av mässan, vill du endast söka jobb eller är du också intresserad av studier, validering av dina kunskaper, starta eget företag, eller utlandsarbete?


Om du är speciellt intresserad av vissa företag gå då in på företagets hemsida och ta reda på mer om dem. Det ger ett bättre intryck att vara påläst om företaget och vilka lediga tjänster de erbjuder när du sedan möter företaget på mässan.


Gör i ordning en uppdaterad meritförteckning (CV) och ett enklare personligt brev där du betonar vad just du kan erbjuda företaget. Söker du olika typer av tjänster så tänk på att anpassa ditt personliga brev så att det är riktat till just det företag och den tjänst du söker. Det innebär att du kan behöva skriva flera olika personliga brev. Ta med kopior som du kan lämna på plats.


Var beredd på att du kan bli intervjuad direkt på mässan. Tänk igenom i förväg vad du vill säga så att du kan presentera dig kort och intressant. Tänk också på hur du är klädd så att du gör ett bra första intryck.

 

På mässdagen

Bocka för de företag du är särskilt intresserad av.
Lämna inte bara in din ansökan i företagets monter utan ta chansen att presentera dig personligen för så många företag som möjligt.


Har du frågor kring dina ansökningshandlingar (personligt brev eller meritförteckning) eller behov av hjälp med kopiering – prata med en mässvärd.


Fråga gärna mässvärdarna, de med orange tröjor, om det är något du undrar över eller om det är någon utställare som du inte hittar.


Med på viss mässor finns representanter från Arbetsförmedlingen och Studie- och yrkesvägledare som kan svara på frågor kring yrken och studier. Titta på utställarkartan eller fråga en mässvärd var de är placerade.