Rekryteringsmassan.se

Söka jobb utomlands

Har du funderingar på att söka jobb utomlands? På en del rekryteringsmässor kan du få nyttiga tips för hur du går till väga i de olika länderna. Reglerna kan skiljas åt för om du får arbeta i landet och hur länge, vilka papper som krävs etcetera. Du kan även få tips på hur du hittar utomlandsjobben. 

Reglerna för att arbeta i ett annat land skiljer sig markant ifall att landet är med i EU eller inte. Det är hårdare regler för dig som vill arbeta utanför EU. Att USA är ett tufft land att komma in i är välkänt. Innan du bestämmer dig för att söka arbete i ett annat land bör du först läsa på vilka regler som gäller för att få arbeta och bo i landet. Det är ofta lättast att söka arbetet hemifrån och när du väl har fått ett arbete kan du flytta dit. Söker du arbete på ett internationellt företag har de ofta en person som kan hjälpa er med att hitta bostad och vilka papper du behöver ordna för att kunna stanna lagligt i landet.

 

Det finns även mängder med information du kan hitta online för att hjälpa dig i ditt jobbsökande. Även arbetsförmedlingen har information på sin sida om att arbeta i andra länder och vad du ska tänka på.  

Intervju - utomlands

Söker man arbete från Sverige i ett annat land så är det självklart att man inte kan åka på fysiska intervjuer. Fråga arbetsgivaren eller rekryteraren om du kan få genomföra digitala intervjuer iaf till sista steget i rekryteringsprocessen.

 

Idag är de flesta digitala och tar de in en svensk på intervju så är de säkerligen internationella med. Då är de vana vid att hålla digitala intervjuer med ansökanden.